Woordprijs, uurtarief of projectprijs?

Laat ik met de deur in huis vallen. Ik hanteer geen woordprijs. Om de simpele reden dat de langste tekst zelden ook de beste tekst is. Een groot deel van mijn werk bestaat uit schrappen en bondiger formuleren. Dus minder woorden, maar sterkere teksten. Mijn tarieven zijn daarom altijd gebaseerd op mijn uurtarief van €83,-. Het liefst werk ik echter met projectprijzen en abonnementen.

Projectprijs

Een project is niet per definitie een grote opdracht; het kan ook om één enkel blog of pagina gaan. Ik noem het projectprijs, omdat ik de opdracht dan zie als een afgekaderde opdracht. Daarbij maak ik een inschatting van het aantal uren dat ik denk nodig te hebben voor het schrijven of redigeren van jouw tekst. Op basis van onze gesprekken of de briefing. Op die manier weet jij vooraf precies wat de opdracht jou kost. Ben ik te positief en zit ik te laag met mijn ureninschatting? (Ja, dat gebeurt nog weleens) Dan heb jij geluk. Er komen voor jou geen extra kosten bij.

Stel: Jij wilt twee webpagina's laten schrijven. Voor eentje moet ik nog wat research doen en een collega interviewen, voor de andere kun jij voldoende input aanleveren. In een optimistische bui denk ik dat ik die klus (inclusief interview en één correctieronde) in drie uur kan klaren. Dan ontvang je een offerte met een projectprijs van €83 x 3 = €249,- van mij. Ga jij daarmee akkoord, dan is dat het tarief voor deze opdracht.

Abonnement

Met een abonnement weet jij precies hoeveel teksten je deze maand mag verwachten en wat jou dat gaat kosten. Wil jij twee teksten per maand, of heb je liever iedere week twee teksten? Het kan allebei! Een abonnement kun jij helemaal op jouw eigen behoefte afstemmen. Wil je dat ik met je meedenk over het vullen van je communicatie- of contentkalender? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

En ja, zoals je misschien al verwachtte: een abonnement is iets goedkoper dan telkens een tekst op afroep.

Tekst/Redactie
€83,-
per uur

Geen langlopende verplichting

Totaalprijs achteraf

Projectprijs
v.a. €166,-
per project

Geen langlopende verplichtingen

Één correctieronde inbegrepen

Prijs vooraf bekend

Redactie-abonnement
v.a. €166,-
per maand

Vanaf 2 teksten per maand

Per maand opzegbaar

Vast tarief per maand

Tekst-abonnement
v.a. €249,-
per maand

Vanaf 2 teksten per maand

Volledig afgestemd op jouw behoefte

Per maand opzegbaar

Geen verrassingen achteraf

Wil je weten wat deze mogelijkheden voor jou betekenen?

Neem dan contact met me op!