Wanneer de Nederlandse taal misschien wel je grootste liefde is, is er niets mooiers dan er dagelijks mee bezig zijn. Dat is dan ook precies wat ik doe. Als tekstschrijver en redacteur help ik andere ondernemers met ijzersterke teksten. Zodat jij je kunt richten op de zaken die voor jou belangrijk zijn.

Melanie van der Linden

Volgens de legende ben ik geboren met een pen en papier in mijn rechterhand en een boek in mijn linker. Die interesse groeide alleen maar en maakte mij sterk in taal. Na bij iedere functie tekstueel mijn bijdrage aan het bedrijf te hebben geleverd, mocht ik er in 2010, het jaar dat ik ook mijn persoonlijke blog begon, mijn fulltime werk van maken.

Bij mijn laatste werkgever was ik dan ook verantwoordelijk voor de volledige communicatie. Ik deed onder andere ruime ervaring op in tekstschrijven voor verschillende doelgroepen en media, interviewen én webredactie. Ook de wereld van SEO werd voor mij bekend terrein. De Nederlandse taal is mijn grote liefde, het web is mijn speeltuin.

Tel je daar een flinke interesse in de online positionering van bedrijven bij op, dan is de vervolgstap niet zo groot. Het is tijd voor mijn eigen onderneming, waarbij ik mijn kennis als tekstschrijver en redacteur in zal zetten om het beste uit jouw verhaal en teksten te halen.

Oefening baart kunst

Opgedane kennis is fijn, maar als je die niet op pijl houdt, is hij binnen de kortste keren verouderd. Daarom werk ik (vrijwillig) als eindredacteur voor Content Collective. Daar ben ik ook lid van het team Content & Quality, dat aspirantbloggers en -eindredacteuren beoordeelt en begeleidt. Verder ben ik één van de schrijvers en eindredacteur voor de Vierkrant, de wijkkrant van Schuytgraaf.

In oktober 2018 redigeerde ik voor het eerst een verhalenbundel. Deze bundel die 'Ontmoetingen met Vrouwtje Jas' heet, is hier te koop.

Werkwijze

Goed, je hebt besloten dat je een tekstschrijver of redacteur nodig hebt en je denkt dat ik misschien wel de aangewezen persoon ben om jou te helpen. Dat is mooi! Neem contact met me op en we gaan aan de slag.

Niet direct natuurlijk, want we moeten elkaar wel eerst even leren kennen. Dus beginnen we met een gesprek tijdens een goede kop koffie. Klikt het? Dan is de kans groot dat wij bij elkaar passen en kunnen we verder. We brengen samen in kaart waar jouw behoefte ligt en hoe ik jou aan de beste teksten kan helpen. Zitten we nog steeds op één lijn? Houd er dan rekening mee dat ik nog vaker bij je op de koffie kom!

Na onze kennismaking ga ik voor je aan de slag. Binnen de afgesproken tijd lever ik de eerste tekst bij je aan. Samen schaven we deze net zolang bij, tot hij helemaal bij jou en jouw organisatie past. Ik ben pas tevreden wanneer jij dat bent. Zo’n eerste tekst is, wat betreft de stijl, de basis voor alle vervolgteksten.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met me op!

Liever 'live' kennismaken?

Plan dan een online meeting in (Google Meet)

Copy to go is ook te vinden op www.tekstschrijver-info.nl.