Redenen om niet te bloggen

De kraan van de loodgieter – en andere excuses om niet te bloggen

Oef! 19 juli 2019. De datum waarop ik het laatste blog op deze website plaatste. Twee-duizend-negentien! Ik zou me moeten schamen. Toch doe ik dat niet. De kraan van de loodgieter lekt toch immers ook?
Nee, onzin. Ik schaam me heus wel een beetje. Als tekstschrijver is bloggen op je eigen blog namelijk niet alleen handig voor je vindbaarheid, het is ook een belangrijke manier om te laten zien wat je in huis hebt. En dat heb ik dus ruim drie jaar lang niet gedaan.

Excuustruus nummer 1

Je zag het net al een beetje: ik ben heel erg goed in het verzinnen van excuses waarom ik geen tijd vrijmaakte om te bloggen. ‘Te moe’, ‘geen inspiratie’, ‘geen idee waarover ik moet schrijven’, ‘wie zit er nou op mijn blogs te wachten?’ en ‘geen tijd’ staan bovenaan het lijstje met redenen om mijn blog lekker links te laten liggen. Terwijl ik heus wel weet, waarom regelmatig bloggen belangrijk is voor iedere ondernemer. En daar ben ik geen uitzondering op. Het is dus tijd om mijn leven te beteren. Aan de kant, Excuustruus!

Lees jij dit blog per ongeluk? Stiekem hoop ik van niet, maar van de andere kant: hoe meer mensen het lezen, hoe groter de druk. Ik beloof je namelijk vanaf nu (3 februari 2023) minimaal één keer per twee weken een blog. Nieuw, net zo kakelvers als de eieren van onze buurkippen, en over onderwerpen waar jij wat aan hebt. Maar, eerlijk is eerlijk, ik kan wel een beetje hulp gebruiken.

Help je me mijn planning te halen?

Je hoeft natuurlijk geen teksten voor me te schrijven, maar ik kan wel degelijk wat hulp gebruiken. Sowieso mag je me een schop onder m’n kont geven als ik niet op tijd een nieuw blog plaats.

Virtueel dan, want ik denk niet dat je helemaal naar Arnhem reist om mij op mijn donder te geven. Tenzij je zin hebt in een goede bak koffie of thee en een fijn gesprek, maar dan raad ik je aan om niet direct bij binnenkomst al te beginnen met schoppen 🙂

Actie, geen excuses meer

Zonder gekheid, ik ben op dit moment al druk bezig met het maken van plannen. Ik heb een lijstje gemaakt met ideeën waar ik uit kan putten. En die ideeën plan ik in op mijn contentkalender, zodat ik een stok achter de deur heb en niet op het allerlaatste moment na hoef te gaan denken over een geschikt onderwerp voor een blog. Maar om vanaf nu iedere twee weken een blog te kunnen publiceren, heb ik dus voor 2023 nog 22 onderwerpen nodig.

Die kán ik zelf verzinnen, maar het is veel leuker om het samen te doen. Dus daarom vraag ik je om met me méé te denken over interessante onderwerpen. Waarover zou jij graag meer willen weten? Waar loop jij tegenaan bij het schrijven van teksten? Welke vraag wilde je altijd al aan een copywriter of tekstschrijver stellen, maar heb je nog nooit gesteld? Laat het me weten in de comments. Dan pak ik ze op en plan ze direct in. Beloofd. En dan laat ik je natuurlijk ook weten wanneer ik het antwoord op jouw prangende vraag heb geplaatst 😉

Leave a Reply